Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip 11: Stralende huid

toptips voor een gezonde huid

Tip 11: Stralende huid

Een mooie huid krijg je zo …

Toptips voor een gezonde huid

Het klinkt heel oneerbiedig, maar onze huid is net een leren bankstel: verzorg je die niet goed, dan gaat hij er lelijk, dof of zelfs gebarsten uitzien. Je huid van binnenuit en van buitenaf verzorgen dus, want dan blijft hij stralen. Met deze tips is dat een peulenschil.

 • Door regelmatig te scrubben verwijder je dode huidcellen en kan de huid weer ademhalen. Je hoeft helemaal geen dure scrubcrème te kopen: koffieprut of koffiedik in een jampot, eventueel wat suiker toevoegen en olie erdoor roeren tot een smeuïg papje ontstaat: klaar is je scrubcrème!
 • Vervolgens lekker insmeren met je favoriete bodylotion of crème. Snel last van irritaties? Kokosolie is ideaal om de gevoelige huid mee in te smeren: puur natuur en low budget bovendien!
 • Pas op met de zon; huidverouderaar nummer 1.
 • Droogborstelen bevordert de doorbloeding; je kunt het ook als alternatief voor de scrub toepassen (De Groene Zuster: Droog borstelen). Vergeet niet ook na het borstelen weer lekker te smeren voor een soepele en gehydrateerde huid.
 • Hydratatie: drink minimaal 1,5 tot 2 liter water/kruidenthee per dag.
 • Beweging is altijd belangrijk, maar zeker als je huid wat verslapt. Vaak is dit te wijten aan een afname van spierweefsel of aan een ‘teveel’ aan huid na flink afvallen of een zwangerschap.
 • Verslappende huid rond het middel en de buikstreek vraagt om buikspieroefeningen en stretchen, terwijl bil- en dijspieren steviger worden door een uur wandelen, fietsen of zwemmen.
 • Lekker sudderen in de sauna zorgt voor een versnelde afvoer van toxische stoffen via de huid. Ook overtollig talg en onzuiverheden worden zo goed aangepakt.
 • Wisseldouches, afwisselend warm en koud water, zorgen er ook voor dat de huid optimaal wordt doorbloed. Altijd eindigen met koud: brrr … maar oh zo lekker tintelfris achteraf!
 • Tot slot: roken en alcohol zijn beide funest voor je huid. Slechte doorbloeding, grauwsluier, rimpels, couperose … en zo kunnen we wel even doorgaan. Niet roken en heel matig alcoholgebruik … je huid is je dankbaar.

Meer tips voor een mooi huid.
Je huid strakker maken.

Nog meer tips voor een strakkere huid.

Er komt een jaar lang elke zondag een tip bij. Lees hier alle tips vanaf januari.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

 • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
 • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
 • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).