Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezonde voeding

Gezond eten voor je ogen

Oogarts Adrie de Winter: "Oogziekten als staar en maculadegeneratie kunnen voorkomen worden door gezonde voeding." In de vorige nieuwsbrief citeerden we al Amerikaans onderzoek dat dit heeft aangetoond. Goed dat dit ook in Nederland wordt opgepakt.

Verder lezen

Autisme

De Autisme Spectrum Stoornis (ASS), een verzamelnaam voor verschillende vormen van autisme, kenmerkt zich door een afwijkende informatieverwerking in de hersenen.

Verder lezen

Klok-eten

Nieuwe term in leefstijl: klok-eten. Niet alleen wat je eet is belangrijk maar ook wanneer. Het is een goed idee om 12 uur per etmaal helemaal niets te eten. Opnieuw een punt waar de wetenschap bevestigt wat in de natuurgeneeskunde al 100 jaar bekend is!

Verder lezen

Wat heeft een depressie met voeding te maken?

De VU onderzocht mensen met overgewicht en milde depressieklachten die het advies kregen om gezonde mediterrane voeding te gaan eten of supplementen te gebruiken. Een op de tien deelnemers ontwikkelde in een jaar toch een echte depressie.

Verder lezen

Met vitamines zoetjes verkopen

Dokter J. Mercola signaleert een bedenkelijke ontwikkeling: fabrikanten van kunstmatige zoetstoffen proberen het imago van deze producten op te krikken door er vitamines aan toe te voegen. De snoepfabrikanten deden dit al eerder. Daar gaan we toch niet intrappen?

Verder lezen

De Lancet-schijf: gezond én duurzaam

Weinig vlees, zo min mogelijk bewerkt voedsel, veel groenten, fruit en je granen volkoren eten. Zo kan de mens zich gezond voeden en de planeet redden, schreef een internationale groep wetenschappers in The Lancet. In de Volkskrant staat hun ‘schijf’ met een toelichting.

Verder lezen

Canadese schijf van 3

De Canadese overheid heeft met ingang van dit jaar hun nieuwe voedingsrichtlijnen bekend gemaakt. Het is de schijf van drie geworden, die voor 50% bestaat uit groente en fruit, 25% uit onbewerkte koolhydraten en 25% eiwitrijke voeding, zonder rood en bewerkt vlees.

Verder lezen

Voeding en gezondheid

Rauwe melk minder allergeen dan verhitte melk


Veel mensen hebben baat bij consumptie van producten van rauwe melk in plaats van gepasteuriseerde/gehomogeniseerde melk. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken, o.a. bij kinderen die allergisch zijn voor melk.

Verder lezen

Abonneer op Gezonde voeding

In het nieuwste tijdschrift

 

In het nieuwste tijdschrift is onder meer uitgebreid aandacht voor:

  • Supplementen: wel of niet nodig?

  • Voeding en gezondheid

 

Word Vriend en ontvang dit digitale tijdschrift gratis.

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? Word dan Vriend van Integrale Gezondheidszorg: van hokjes-denken op weg naar samen-denken.

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).