Tip 3: Suiker
Voorkomen is beter ...
Boost je afweersysteem
Voorkomen is beter …
Vruchtbaarheidsproblemen
Veel mensen gaan ervan uit dat een gewenste zwangerschap ook tot stand komt. ‘We gaan nu een kind nemen.’ Dit is echter lang niet altijd zomaar het geval. Problemen met de vruchtbaarheid komen steeds meer voor.
Kinderwens? Dit moet u weten
Geef uw kindje een vliegende start
Gezinsuitbreiding: voor velen één van de meest bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen in het leven. De periode voor, tijdens en na de bevruchting (periconceptie) is heel belangrijk voor de gezondheid van uw (ongeboren) kindje.
Corona: wat kun je zelf doen?
Natuurlijk zijn er de aanwijzingen van de autoriteiten om op te volgen. Maar er zijn meer mogelijkheden, vooral om de weerstand te verhogen.
Gezond eten voor je ogen
Oogarts Adrie de Winter: "Oogziekten als staar en maculadegeneratie kunnen voorkomen worden door gezonde voeding." In de vorige nieuwsbrief citeerden we al Amerikaans onderzoek dat dit heeft aangetoond. Goed dat dit ook in Nederland wordt opgepakt.
Autisme
De Autisme Spectrum Stoornis (ASS), een verzamelnaam voor verschillende vormen van autisme, kenmerkt zich door een afwijkende informatieverwerking in de hersenen.
Zes jaar langer leven en negen jaar langer gezond
Een grote Rotterdamse studie laat zien wat de winst is van niet roken, slank blijven met een gezonde bloeddruk: gemiddeld zes jaar langer leven, minder diabetes, hartziekten en longziekten. Gemiddeld negen jaar langer gezond blijven.
Klok-eten
Nieuwe term in leefstijl: klok-eten. Niet alleen wat je eet is belangrijk maar ook wanneer. Het is een goed idee om 12 uur per etmaal helemaal niets te eten. Opnieuw een punt waar de wetenschap bevestigt wat in de natuurgeneeskunde al 100 jaar bekend is!
De basis is er ...
maar er is nog veel te doen!
Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.
Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren.
Contact opnemen met de redactie.