Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerkende organisaties

logo natuurlijk gezondplein
Natuurlijk Gezondplein is een digitaal plein waar consumenten objectieve, onafhankelijke  en veilige informatie kunnen vinden over natuurlijke en duurzame manieren om gezond te blijven of te worden.

 

Logo Infolijn
De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen informeert u in persoonlijk contact omtrent de mogelijkheden ('Welke behandeling helpt bij mijn klacht?"), maar ook over eventuele risico’s van de diverse behandelwijzen ("Is deze behandeling veilig?"). De mogelijkheden zijn legio. De Infolijn helpt u graag zoeken naar een voor u geschikte behandelwijze. In 25 jaar is een uitgebreid bestand opgebouwd met kennis en ervaringen om daarbij te helpen. De Infolijn verstrekt adressen van gekwalificeerde artsen en HBO therapeuten voor homeopathie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, en meer. Dit advies is gratis.

 

Logo Stichting Natuurlijk Welzijn
Stichting Natuurlijk Welzijn geeft al meer dan 40 jaar voorlichting over CAM (complementaire and alternatieve geneeskunde) en streeft naar het bevorderen van de samenwerking tussen de reguliere en de CAM-zorg. Elke twee maanden geeft de stichting het tijdschrift "De natuur uw arts" uit, met actuele informatie. Daarin wordt niet alleen aandacht gegeven aan complementaire zorg, maar ook aan goede voeding en gezonde leefstijl: belangrijke factoren voor een lang en lichamelijk prettig leven.

 

Logo AVIG
De afkorting AVIG staat voor de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde, waarin integraal werkende artsen en tandartsen verenigd zijn, die als toegevoegde deskundigheid behandelingen op het gebied van acupunctuur, biofysische geneeskunde, homeopathische geneeskunde, natuurgeneeskunde en/of neuraal- en regulatietherapie toepassen.

 

 

 

Logo TIG
Het Nederlandstalige Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde is een wetenschappelijk tijdschrift waarin regelmatig artikelen worden geplaatst over natuurlijke manieren om gezondheid te behouden en ziekten te genezen. Het is een tijdschrift over de visie, wetenschap en praktijk van integrale geneeskunde, dat focust op de wetenschappelijke onderbouwing van integrale geneeskunde.

 

 

 

Logo AIM
Het doel van de Academy for Integrative Medicine (AIM) is het vormen en in stand houden van een instituut voor opleiding, nascholing en onderzoek op het gebied van Integrative Medicine (IM) / Integrale Geneeskunde (IG).

 

Logo NIBIG
Het Nederlands Instituut voor Bevordering van de Integrale Gezondheidszorg (het NIBIG) registreert zorgverleners in het Gelaagd Register
en werkt aan positieve profilering van complementaire zorgverleners en positionering van complementaire therapievormen binnen de 
integrale zorg, onder andere door het stimuleren van de professionalisering van zorgverleners. Dit alles in het belang van de cliënt.

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier
Met Medisch Dossier Gezondheidsmagazine bent u altijd op de hoogte van wat u moet weten over de laatste medische inzichten. U ontvangt 10 keer per jaar actuele informatie over medicijnen, behandelingen en preventie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast kunt u 24/7 gericht zoeken in het online archief.
Medisch Dossier is al sinds 1998 kritisch, onafhankelijk en objectief. De artikelen zijn praktisch toepasbaar: u krijgt tips hoe u uw gezondheid en die van uw gezin in eigen hand houdt. 
Lees Medisch Dossier en u weet wat u moet weten voor een gezonde levensstijl.
Vrienden van Integrale Gezondheidszorg krijgen nu 25% korting op een jaarabonnement op Medisch Dossier: betaal nu slechts € 49,00 in plaats van € 68,25!
Bent u al Vriend? Klik dan hier voor de kortingscode.

 

Logo Hahnemann apotheek
De Hahnemann Apotheek bv heeft zich gespecialiseerd in het bereiden van homeopathische geneesmiddelen op voorschrift van deskundigen. Ook is er een aparte webshop voor het bestellen van vrij verkrijgbare homeopathische geneesmiddelen. Deze unieke apotheek is in april 2000 opgericht en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Op de website van de apotheek is veel achtergrond informatie over de positie en werking van de homeopathie te vinden.

 

 

Logo Roode Roos
Voedingssupplementen met voordeel. Het initiatief voor De Roode Roos is bijna 25 jaar geleden genomen. Het doel was om als een gezamenlijke inkooporganisatie voor patiënten- en belangenorganisaties aangesloten voordelen te kunnen geven aan de leden/donateurs. De Roode Roos levert (orthomoleculaire) voedingssupplementen van veel fabrikanten tegen een gereduceerd tarief. De prijzen bij de Roode Roos liggen tot 25 procent lager dan de huidige consumenten adviesprijzen (winkelprijzen). Bestellingen worden veelal binnen 24 uur geleverd omdat De Roode Roos over een zeer modern magazijn beschikt waarin alle artikelen op voorraad zijn. Op www.derooderoos.nl is het gehele aanbod te vinden. De Roode Roos werkt met vaste prijzen. Je zal geen aanbiedingen aantreffen, geen banners van fabrikanten etc., onder het motto: "Met gezondheidsproducten moet je niet gaan stunten, maar een duidelijke en snelle service bieden". 

 

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).