Overslaan en naar de inhoud gaan

Website in ontwikkeling

Website in ontwikkeling

Recht om zelf je zorg te kiezen

In Wijzer naar Gezondheid  is betrouwbare informatie te vinden over integrale gezondheidszorg en over gekwalificeerde behandelaars die deze zorg verlenen. Een integrale benadering staat voor een aanpak waarin het beste uit de reguliere én complementaire geneeswijzen worden gecombineerd. Wie goed is geïnformeerd, kan beter keuzes maken en zo de regie voeren over de eigen gezondheid.

Betrouwbare informatie

Op internet is heel veel informatie over gezondheid en ziekte te vinden. Wijzer naar Gezondheid helpt het kaf van het koren te scheiden. Welke behandeling helpt bij welke aandoening? En in hoeverre is die behandeling wetenschappelijk onderbouwd? Een team van inhoudelijk deskundige artsen zorgt voor de kwaliteit van de informatie. Dagelijks wordt nieuwe informatie toegevoegd.

Samenwerking

De Stichting Platform Integrale Gezondheidszorg vindt dat alle mensen in Nederland recht hebben op de gezondheidszorg die zij wensen, of die nu regulier is of homeopathisch, antroposofisch, natuurgeneeskundig, enzovoorts. Of - zoals veel mensen willen - gezondheidszorg waarin verschillende benaderingen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld door zowel medicijnen te nemen tegen reuma, als ook bepaald voedsel te vermijden om de klachten te verminderen. Of bijvoorbeeld door de bijwerkingen van een chemokuur te verminderen met behulp van homeopathie.

Daarom heeft het Platform Integrale Gezondheidszorg het initiatief genomen deze website wijzernaargezondheid.nl te ontwikkelen, in samenwerking met Natuurlijk Gezondplein, de Infolijn, de AVIG (Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde) en de Academy for Integrative Medicine (AIM). De website is daarmee niet alleen gericht op samenwerking van alle vormen van zorg, maar is zelf een voorbeeld voor de samenwerking van patiënten- en artsenorganisaties, met het doel samen verder te komen.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).