Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeding en gedrag

Omslag Voeding & gedrag

Voeding en gedrag

Wat voeding met gedrag te maken heeft: van ADHD tot zinloos geweld

Gert Schuitemaker is al 60 jaar bezig met informatie verzamelen en onderzoek naar de oorzaken van ziekten en gedragsproblemen. Dit boekje geeft een overzicht van de problematiek, ook de psychische of psychosomatische, met de oplossingen die we kunnen bereiken vaak al door kleine veranderingen. Zo blijkt dat heel veel mensen niet weten dat ze een subtiele vorm van ondervoeding hebben. Onze voeding is veranderd de laatste 100 jaar en niet altijd ten goede.
Het blijkt dat we vaak Vitamine B, C en D te kort komen. Mensen die veganist zijn of door geldgebrek zeer sober eten, komen vaak waardevolle eiwitten te kort. Dit kan in directe zin leiden tot psychoses. Kinderen met ADHD reageren niet zelden op stofjes die bij de kindervaccinaties meekomen.
Met reiniging van je lichaam en goede verantwoorde voeding kan dit vaak een heel eind worden opgelost. Chips, snoep en cola zijn leuk voor een feestje, maar horen niet thuis in het dagelijks voedingspatroon.
Gedetineerden met agressieve neigingen kwamen veel beter in hun vel te zitten door gezonde biologische voeding en een aantal basale supplementen zoals hoog gedoseerde Vitamine D3 en visolie. De rust keerde weer.

Wie bewust wil werken aan zijn of haar innerlijk evenwicht, kan veel hebben aan dit kleine overzichtelijke boekje, dat zowel de nieuwste als de al oudere inzichten naast elkaar zet.
Van harte aanbevolen!

Recensie door Hetty van Doorn

Besproken boek:

Dr Gert Schuitemaker, Voeding & Gedrag; van ADHD tot zinloos geweld. 60 jaar research
Ortho Communications & Science B.V., november 2014, Nederlandstalig, 96 pagina's, ISBN 9789076161921

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).