Overslaan en naar de inhoud gaan

Vitamine D

Levertraan

Vitamine D

 

De R is al weer een hele tijd in de maand, dat betekent aandacht voor de vitamine D-spiegel. Het voedingscentrum zegt dat dit alleen nodig is voor gezonde botten en dat slechts speciale groepen mensen dit extra zouden moeten slikken. Deze vitamine is echter in de werking binnen het lichaam eerder een hormoon dan een vitamine: het heeft invloed op zeker 15 processen in ons lichaam. Met name de werking op het immuunsysteem is belangrijk: vitamine D beschermt bijvoorbeeld beter tegen griep dan de griepprik!
levertraancapsulesDe aanbevolen dosering is ook nog eens veel te laag. Omdat het een goedkope stof is en overdosering praktisch onmogelijk, is hierop bezuinigen niet verstandig*.
Omdat we ook voldoende Omega 3 nodig hebben is het een wellicht een idee om terug te keren tot de goede oude levertraan. Dat is namelijk een visolie die niet alleen de goede Omega-3-vetten bevat - zoals ‘gewone’ visolie - maar ook vitamine A en D en nog een paar vitale elementen.
* NB Mensen met nierstenen, bepaalde aandoeningen aan de bijschildklier, Besnier Boeck of een hoge bloedspiegel van calcium of fosfor moeten niet zomaar vitamine D slikken.
Lees informatie over vitamine D. Lees informatie over levertraan.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).