Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip 43: Schimmeltje schimmeltje aan de wand …

schimmel

Tip 43: Schimmeltje schimmeltje aan de wand …

Schimmeltje schimmeltje aan de wand …

Huis-, tuin- en keukenmiddelen staan hun mannetje in schimmelbestrijding.

Zwarte, witte of zelfs rode schimmelplekken op je muren of plafond: ze zien er niet alleen onprettig uit, maar ze kunnen ook voor gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma en andere luchtwegklachten zorgen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar als je dan toch last hebt van die ontsierende, ongenode en ongezonde gasten, dan zijn er gelukkig natuurlijke en veilige methoden om ze te verjagen. Lees de tips …

Schimmels en vocht zorgen voor een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals astma, luchtweginfecties en luchtwegklachten. Veel schimmelproblemen komen voor in sociale huurwoningen die voor 1967 zijn gebouwd, maar ook in z'n algemeenheid zijn huizen van voor 1992 gevoelig voor schimmelvorming. Daarom stelt de overheid steeds strengere eisen aan nieuwbouwwoningen op het gebied van ventilatie. Mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn eveneens extra gevoelig om ziek te worden van schimmels. Bron: RIVM.

Gelukkig hoef je niet meteen met toxische en milieuonvriendelijke producten van de welbekende grote merken aan de slag. Want natuurlijke huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals azijn, soda, citrus en tea tree olie staan hun mannetje net zo goed. Uit onderzoek is gebleken dat azijn tegen schimmel zeer goed werkt en dat het al in 1x maar liefst 80% van de schimmel kan doden. Wil je toch kant en klare producten gebruiken, kies dan voor een minder milieuschadelijke variant, bijvoorbeeld bij Eco-Logisch webshop.

Check alle natuurlijke schimmelverjagers op de onderstaande sites:
Zo verwijder je schimmel op een natuurlijke manier - IkKiesNatuurlijk.nl.
Zo doe je dat: schimmel schoonmaken met soda of azijn
- duurzaamthuis.nl.

Er komt een jaar lang elke zondag een tip bij. Lees hier alle tips vanaf januari.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).