Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip 35: Hé schoorsteen: stoppen met roken doe je zo!

stoppen met roken

Tip 35: Hé schoorsteen: stoppen met roken doe je zo!

Stoppen lukt jou ook!

Er zijn veel verschillende manieren om te stoppen met roken. Het is belangrijk dat je een manier kiest waar jij je prettig bij voelt.

Misschien heb je al talloze pogingen achter de rug, of is dit de eerste en hopelijk ook de laatste keer: je gaat nu stoppen met roken. Niet proberen te stoppen, maar echt definitief de laatste peuk uitdrukken en klaar ermee. Moeilijk? Ja, soms … Onmogelijk? Zeker niet met deze tips!

Vraag het eens aan mensen in je omgeving die zijn gestopt … Hoeveel pogingen hebben ze ondernomen voordat het is gelukt? Vaak zijn er 5 of meer pogingen geweest. De grootste fouten die je kunt maken als je wil stoppen met roken: je gaat het proberen om te stoppen, een stoppoging doen waar je nog niet helemaal achter staat, stoppen omdat een ander dat van je vraagt, stoppen op een manier die voor een ander werkte, maar niet bij jou past … Denk naast de gangbare methoden bijvoorbeeld ook eens aan acupunctuur, natuurgeneeskunde of homeopathie: de laatste discipline schijnt met Tabacum prima resultaten te kunnen bereiken om de cravings te lijf te gaan.

Motivatie: als je niet echt wilt stoppen, dan gaat het beslist ook niet lukken. Twijfel je nog waarom je zou stoppen? De Jellinek kliniek heeft de risico’s van roken voor jou eens op een rijtje gezet.

En dan nu de voordelen van stoppen met roken.

Er zijn veel verschillende manieren om te stoppen met roken. Het is belangrijk dat je een manier kiest waar jij je prettig bij voelt. Cold Turkey, met of zonder nicotinepleisters, met behulp van een coach, met de Allan Carr methode: het gaat er om dat jij er door gesteund wordt.

Wil jij weten welke methode het best bij jou past? Doe dan deze test.
Wil je eerst meer informatie: Bel de stoplijn Stoplijn.
Hier vind je de tien belangrijkste stoppen met roken tips.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).