Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlijden door antidepressiva

overlijden door antidepressiva

Overlijden door antidepressiva

 

Antidepressiva verhogen niet alleen het risico op zelfmoord. Mensen die dergelijke medicijnen gebruiken hebben ook 33 procent meer kans om te overlijden door welke oorzaak dan ook, inclusief een hartaanval, beroerte en zelfs orgaanfalen. Veel organen, waaronder het hart, de nieren, de longen en de lever, hebben serotonine nodig, een chemische substantie die door medicijnen voor de behandeling van depressies geblokkeerd wordt.

Paul Andrews, onderzoeker van de McMaster Universiteit in Canada nam eerdere studies (onder honderdduizenden mensen) onder de loep en noemt de uitkomst zorgwekkend. Met name omdat 1 op de 8 Amerikanen deze medicijnen gebruiken. “Ik denk dat mensen veel minder bereid zouden zijn om deze middelen te gebruiken, als ze wisten dat er nog maar heel weinig bekend is over hun impact op andere organen dan de hersenen,” zegt een andere onderzoeker, Marta Maslej. 
Gelezen in: Medisch Dossier

Bron: MM Maslej et al., The Mortality and Myocardial Effects of Antidepressants Are Moderated by Preexisting Cardiovascular Disease: A Meta-Analysis. 2017;86(5):268-282  Psychother Psychosom.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).