Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke enquête integrale gezondheidszorg

cartoon keuze-probleem CAM

Landelijke enquête integrale gezondheidszorg

“Er is grote behoefte aan gegevens, maar niemand verzamelt ze.” Dit zegt Hetty van Doorn van de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen. “Onze vrijwilligers krijgen al 30 jaar dagelijks de vraag: ‘Welke geneeswijze helpt het beste bij mijn kwaal?’ Het blijkt heel moeilijk en tijdrovend om deze informatie helder te krijgen. Terwijl dit toch van groot belang is voor patiënten/consumenten en in tweede instantie ook voor verzekeraars, verwijzers en hulpverleners. Wij weten uit cijfers van het CBS dat één miljoen mensen per jaar een complementaire hulpverlener bezoeken. Dat doen ze omdat ze er baat bij hebben. In de media hoor je vooral over wat er fout gaat in de CAM-sector. Niemand verzamelt wat goed gaat.”

Stichting Gezond Leven, medeoprichter van de Infolijn AG, heeft daarom besloten deze gegevens te gaan verzamelen via een digitale enquête. Het Louis Bolk Instituut zal de geanonimiseerde gegevens vervolgens op wetenschappelijke wijze statistisch verwerken. De uitkomsten zullen in 2018 breed worden gedeeld met het publiek.

De enquête moet ertoe leiden dat patiënten beter en sneller worden verwezen naar de geneeswijze met de meeste kans op resultaat. Daarnaast hoopt de Infolijn AG dat het onderzoek een bijdrage levert aan erkenning van gekwalificeerde CAM-hulpverleners en aan het opzetten van een integrale zorgverzekering die kosteneffectief is. De verwachting is dat de uitkomsten ook aanleiding zullen zijn voor gericht vervolgonderzoek.

Voor meer informatie en de enquête: www.infolijn-ag.nl

Direct naar de enquête 

Logo enquete

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

definitie integrale gezondheidszorg

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).