Overslaan en naar de inhoud gaan

Keto-Detox-kuur

Keto-Detox Cover

Keto-Detox-kuur

De Keto-Detox-kuur heeft een tweeledig doel: ontgifting en het overgaan op vetverbranding. Het is gebaseerd op de ontgiftingskuren uit de Westerse en Oosterse natuurgeneeskunde alsook op het Atkins-dieet.

Dit laatste bestaat uit een drastische beperking van de hoeveelheid koolhydraten en een grotere consumptie van eiwitten en vetten. De enorme hedendaagse toxische belasting leidt tot chronische laaggradige ontstekingen en uiteindelijk tot chronische ziekten zoals het metabool syndroom – obesitas en diabetes – en hoge bloeddruk. Daarom is het verstandig tweemaal per jaar een Keto-Detox kuur te doen, niet op eigen houtje maar onder deskundige begeleiding. Dit vanwege het bij vetverbranding vrijkomen van allerlei toxische stoffen die we dagelijks via de voeding en vanuit het milieu binnenkrijgen. De eventueel hierdoor optredende reacties moeten zo nodig therapeutisch begeleid worden. Bij de kuur die niet langer dan zo'n drie weken mag duren moeten de voedingsadviezen nauwkeurig opgevolgd worden. Ondanks de geringe hoeveelheden voedsel ontstaat dankzij de vetverbranding geen hongergevoel. Dat na afloop van de kuur de overgang op een liefst biologisch gezond voedingspatroon een gewoonte moet worden mag duidelijk zijn. Waarbij de nodige beweging en rust niet vergeten mogen worden.
De schrijfster, natuurgeneeskundig arts in ruste, geeft een helder overzicht van samenstelling en werking van het dieet.
Deze kuur is niet geschikt voor ouderen, kleine kinderen, zwangere vrouwen en zieken. Intermitterend vasten waarbij binnen een tijdsbestek van 8-12 uur gegeten mag worden is voor hen wel een optie.
Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor de bewuste consument, de sporter en de therapeut die hen kan begeleiden.
Met inhoudsopgave en literatuurverwijzingen.

Recensie door Elly Best

Besproken boek:
Anna Kruyswijk-van der Heijden
Keto-Detox; Zonder honger ontgiften en afvallen

ISBN/EAN 978-90-9032-315-2
Uitgever: Jouw voeding

 

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).