Overslaan en naar de inhoud gaan

Glyfosaat indirect giftig voor mens en bij

glyfosaat indirect giftig voor mens en bij

Glyfosaat indirect giftig voor mens en bij


Er komt steeds meer informatie over de indirecte schadelijkheid van Glyfosaat voor de gezondheid. Helaas is dit giftige bestrijdingsmiddel toegelaten op de markt en in het milieu op basis van onderzoek naar direct effect op de gezondheid. Zo werd het veilig bevonden en is de toelating zelfs weer verlengd. In de natuur hebben we echter te maken met ingewikkelde systemen die op elkaar inhaken. Zo zijn er nu sterke aanwijzingen dat het middel een desastreus effect heeft op de darmflora en daarmee op de immuniteit, niet alleen bij mensen maar ook bij bijen. Als de bijen massaal sterven door een parasiet kan Glyfosaat daar dus indirect voor verantwoordelijk zijn. Scientific Reports meldt nu dat Glyfosaat ook essentiële enzymen in de lever blokkeert die een rol spelen bij het ontgiften, een belangrijke taak van de lever.
Bronnen:

Overigens ontdekte Foodwatch dat veel andere bestrijdingsmiddelen in de praktijk ‘automatisch’ in aanmerking komen voor verlenging van de vergunning, na de maximale periode van 10 jaar waarin kan worden gekeken of er toch verborgen gevaren aan kleven. Volgens voorschrift moeten er dan nieuwe bewijzen van veiligheid worden overlegd, maar door gebrek aan menskracht gebeurt dat niet!
Gelezen in: Foodwatch

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (vier keer per jaar) en geregeld nieuwsflitsen.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).