Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona, hoe nu verder?

niets meer tussen de oren

Corona, hoe nu verder?

Over Corona is nog lang niet het laatste woord gezegd of geschreven. In de paniek bij het uitbreken van de pandemie moesten overhaaste beslissingen worden genomen, die nu achteraf aan uitgebreid onderzoek worden onderworpen. Om lessen te trekken voor de toekomst.
Nu de acute fase voorbij is, maken we de balans op tot nu toe:


Deskundigen die op een andere lijn zaten dan de autoriteiten werd de mond gesnoerd en hun mening bestempeld als ‘nepnieuws’ of complot denken. (Dat een groep notoire complotdenkers die meningen luidruchtig steunde speelde de autoriteiten in de kaart: gooi alles maar op één hoop.)

Het officiële advies van het Huisartsengenootschap was: neem paracetamol of een ander koortswerend middel. Onbegrijpelijk: ook de medische wetenschap weet dat ons lichaam zelf de beste remedie tegen virussen in huis heeft, namelijk koorts! Virussen zijn heel gevoelig voor temperatuur. Met dat advies blokkeer je het beste ‘medicijn’ tegen het virus en verlaag je ook nog eens je weerstand.

Schoorvoetend komen die ‘alternatieve’ theorieën nu toch vanuit respectabele instanties naar buiten. Zo komt er meer steun voor de theorie dat het virus is ontsnapt uit het Wuhan laboratorium waar men werkte aan een vaccin tegen HIV op basis van ‘onschuldige’ coronavirussen. Daarbij werden vleermuizen gebruikt. Al vaker is gebleken dat men in China nogal laks omgaat met milieu- en veiligheidseisen. Als de plaatselijke autoriteiten de regels hadden gevolgd en direct een lockdown hadden ingesteld was het misschien nooit verder gekomen dan Wuhan.
De farmaceutische industrie wierp zich op de taak om in waanzinnige haast een vaccin te ontwikkelen. Natuurlijk om de mensheid te dienen, maar ook omdat er miljarden aan te verdienen was. Pikant: de fabrikanten eisten bij voorbaat dat zij niet aansprakelijk konden worden gesteld bij eventuele nadelige effecten van het vaccin. Helaas komt nu naar buiten dat de fabrikanten (zoals wel vaker gebeurt) het niet nauw namen met de controle tijdens de ontwikkeling. Hierdoor waren er heel veel (soms ernstige) bijwerkingen die in de testfase al bleken, maar die werden genegeerd. De afweging om toch massaal te gaan vaccineren werd met name gemaakt omdat een zorginfarct dreigde in ziekenhuizen en met name op de Intensive Care.

Meldingen over bijwerkingen werden niet serieus genomen, waardoor veel patiënten in de kou stonden. Journalist Job de Vrieze werkte maanden aan een groot artikel in de Groene Amsterdammer en dat was daarmee het eerste serieuze medium dat zich hieraan waagde. Een (naar verhouding) klein aantal gevaccineerden blijft met dezelfde long covid klachten zitten als patiënten die de ziekte doormaakten.
Lees het artikel.
In Nederland worden bijwerkingen geregistreerd door het Lareb. Al eerder is gebleken dat het niet eenvoudig is om je melding in die registratie te krijgen omdat bewijs moeilijk is te leveren (shaken baby syndrome). Ondanks dat is de lijst met bijwerkingen aanzienlijk.

Wat vooral opvalt is dat alle media (inclusief eerdergenoemd artikel in de Groene Amsterdammer) ervoor terugdeinzen om het aantal doden (meer dan 600) te melden. Het zijn er ook wel een stuk minder dan doden door de ziekte zelf. Verschil is wel dat de ziekte vooral dodelijk was voor patiënten met al meerdere aandoeningen, hoge leeftijd en/of ernstig overgewicht. Bij overlijden na vaccinatie waren het, net als bij de andere bijwerkingen, meer jongere en gezondere mensen. Daarbij houdt het Lareb nog een extra slag om de arm: ‘overlijden kort na vaccinatie hoeft niet te betekenen dat er een verband is’. Of de opvallende ‘oversterfte’ van de laatste maanden een relatie heeft met covid of de vaccinaties daartegen kan (of wil) men niet uitzoeken.
Lees hier het bericht.

Zoals we gewend zijn bleven alle meningen van complementaire deskundigen ook onbelicht. Zoals het feit dat slachtoffers vooral een slecht immuunsysteem hadden (door slechte leefstijl en antibiotica gebruik) en tekorten aan met name vitamine D. (‘de Overheid had beter kunnen inzetten op massaal uitdelen van vitamine C en D in plaats van vaccineren’.) Nu we te maken hebben met een groot aantal zieke patiënten met long covid blijft men halsstarrig negeren dat complementaire artsen (met name natuurgeneeskunde en homeopathische) meer in huis hebben om de klachten te lijf te gaan.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).