Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van Prikkelbare darm syndroom met homeopathie

Wat kan homeopathie doen bij behandeling van prikkelbare darm syndroom (ibs)?

In een zeer uitgebreide studie in een regulier Brits ziekenhuis is vastgesteld dat homeopathische middelen de gezondheid verbeteren van zo’n 70% van de patiënten met uiteenlopende gezondheidsproblemen, waaronder PDS. 50% van de langdurig (6 jaar) onderzochte patiënten rapporteerde zelfs een aanzienlijke verbetering van de gezondheid. 

Homeopathische middelen worden altijd nauwkeurig afgestemd op elke individuele patiënt. Middelen die bijvoorbeeld worden voorgeschreven aan PDS-patiënten, zijn Cochlearia, Cuprum, Kalium-carbonicum, Magnesium-carbonicum, Magnesium-phosphoricum, Mercurius en Nux vomica. Een homeopathisch behandelaar zal meestal maar één middel tegelijk voorschrijven, dat over het algemeen goed samengaat met eventuele reguliere medicatie. 

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij prikkelbare darm syndroom (ibs):

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).