Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van hooikoorts met natuurgeneeskunde

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn natuurlijke middelen die de klachten van hooikoorts kunnen verminderen. Er zijn verschillende middelen, afhankelijk van de symptomen die u heeft, zoals neusspray, oogdruppels of tabletjes. Als u naar buiten gaat, dan kunt u dit het beste doen aan het einde van de middag of begin van de avond. De pollen concentratie is dan het laagst.

Wat kan natuurgeneeskunde doen bij behandeling van hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Hierbij is het immuunsysteem uit balans. Een natuurgeneeskundig arts of therapeut zal daarom het immuunsysteem en de slijmvliezen gaan ondersteunen en in functie verbeteren.
Bedenk dat een aanpak meerdere weken tot maanden kan duren. Dus weet u in welke periode u last heeft van hooikoortssymptomen, dan is het verstandig om ruim voor die tijd reeds met een therapie te beginnen, zodat u in het nieuwe seizoen minder of geen hooikoortsklachten heeft.

Bronnen

McKEnzie C, Macia L, Mackay CR. The nutrition-gut microbiome-physiology axis and allergic diseases. Immunol Rev, 2017, jul;278(1):277-295. Doi: 10.1111/imr.12556

Jerzynska J, et al. The clinical effect of vitamin D supplementation combined with grass-specific sublingual immunotherapy in children with allergic rhinitis. Allergy Asthma Proc, 2006, mar-apr;37(2):105-14. Doi: 10.2500/aap.2016.37.3921

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij hooikoorts:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).