Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van hooikoorts met acupunctuur

Wat kan acupunctuur (tcm) doen bij behandeling van hooikoorts?

Acupunctuur kan verlichting geven bij hooikoorts. Het beste is om direct bij de allereerste verschijnselen te komen, als de klachten nog niet zo erg zijn. Als de klachten al langer bestaand, duurt de behandeling langer. Het is aan te raden nog voor het hooikoortsseizoen te starten met de behandeling. Er gaat een preventieve werking uit van acupunctuur. De klachten zijn milder bij mensen die al een aantal behandelingen hebben gehad.

Bronnen

Xue CC, et al. Acupuncture for seasonal allergic rhinitis: a randomized controlled trial. Annals of Allergy Asthma & Immunology 2015;115:317-324.

Seidman MD, et al. Clinical practice guideline: Allergic rhinitis. Otolaryngology, Head and Neck Surgery 2015;152(1 Suppl):S1-43.

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij hooikoorts:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).