Overslaan en naar de inhoud gaan

Autisme

pesticiden

Autisme

De Autisme Spectrum Stoornis (ASS), een verzamelnaam voor verschillende vormen van autisme, kenmerkt zich door een afwijkende informatieverwerking in de hersenen. Artsen die autisme behandelen zien vooral een combinatie van factoren: afwijkend microbioom, dat samen voorkomt met gestoord immuunsysteem. Hoe autisme precies ontstaat is nog niet duidelijk, maar er komt wel steeds meer duidelijkheid over samenhangen. Sommige artsen zien een verkeerde reactie op vaccinatie als een van de mogelijke oorzaken; deze relatie is omstreden.
 

Kinderen met autisme hebben een ander microbioom


Bij vergelijking van de bacteriën in de darmen van kinderen met autisme (ASS) en hun zusje/broertje zonder die diagnose bleek dat bij de kinderen met ASS heel andere bacteriën overheersend aanwezig zijn dan bij de andere kinderen. Tijdens hun spijsvertering kunnen daardoor schadelijke stoffen vrijkomen en worden koolhydraten slechter verteerd. Deze spijsvertering beïnvloedt de werking van neurotransmitters.
Gelezen in Vakblad Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg (alleen voor abonnees)
Bron: David, M.M., et al., Crowdsourced study of children with autism and their typically developing siblings identifies differences in taxonomic and predicted function for stool-associated microbes using exact sequence variant analysis. bioRxiv 2018.

 

Autisme en blootstelling aan pesticiden


Kinderen van wie de moeder voor hun geboorte is blootgesteld aan pesticiden lopen een verhoogde kans op autisme. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek in de belangrijkste landbouwregio van de Amerikaanse staat Californië, Central Valley. De conclusies zijn gebaseerd op gegevens (1998-2010) van bijna 3000 personen met autisme, hun geboortegegevens en de geschatte blootstelling aan pesticiden. Voor deze pesticiden was al eerder, in het laboratorium en in humane studies, een verband gelegd met mogelijke neurologisch schade. Prenatale blootstelling aan zeven onderzochte stoffen - waaronder glyfosaat - was geassocieerd met een hogere kans op ASS.
Gelezen in Voedingsgeneeskunde.
Bron: Ehrenstein, O.S. et al., Prenatal and infant exposure to ambient pesticides and autism spectrum disorder in children: population based case-control study. BMJ 2019; 364.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).