Overslaan en naar de inhoud gaan

Het pillenprobleem

Het pillenprobleem

Het pillenprobleem

Recensie: Hetty van Doorn

Als er iemand is in Nederland die alles weet van onderzoek naar medicijnen is het Dick Bijl, jarenlang (hoofd)redacteur van het Geneesmiddelenbulletin. Hij was zelfs president van de internationale club van geneesmiddelenbulletins. Deze bladen moeten de medische wereld onafhankelijk voorlichten over de voor- en nadelen van nieuwe medicijnen en over nieuwe inzichten die gevolgen hebben voor het voorschrijfbeleid. Bijl heeft in die functie decennia lang stapels onderzoeksrapporten doorgeworsteld. Je kan dus rustig spreken van een autoriteit op dit gebied. Als zo iemand uiterst kritische kanttekeningen plaatst bij het huidige medicijngebruik, dan is het een goed idee om daar naar te luisteren. De ondertitel is veelzeggend: “Waarom we zoveel medicijnen gebruiken die niet werken en niet helpen”. We zouden iedereen die langdurig reguliere medicijnen gebruikt willen aanraden om dit boek te lezen, in elk geval het betreffende hoofdstuk. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Besproken boek: Dick Bijl, Het pillenprobleem. Amsterdam, 2018, University Press AUP

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).