Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie is Daan Schieman?

Daan Schieman

Wie is Daan Schieman?

Na zijn middelbare school behaalde Daan Schieman zijn diploma op Warmonderhof, Middelbare Agrarische School voor biologisch dynamische land- en tuinbouw. Aansluitend werkte hij twee jaar als agrarisch medewerker op de Zuivelboerderij St. Donatus op Texel. In deze periode kwam hij erachter dat hij geen boer in hart en nieren was en besloot verder te studeren aan de HAS met het doel om landbouwvoorlichter te worden.

Vanaf zijn pubertijd had Daan echter al last van latente depressies die zich rond zijn adolescentie steeds meer doorontwikkelden tot bipolaire stemmingswisselingen. Toen hij 23 jaar was, escaleerde dit in een zeer zware crisis met psychoses en ernstige suïcidale episodes.

Nadat hij voortdurend vastliep en zich niet gehoord en begrepen voelde in de reguliere zorg via de GGZ, kwam Daan uiteindelijk bij de Lievegoedkliniek onder behandeling van Marko van Gerven, die hem binnen 12 weken weer op de been hielp.

Naar aanleiding van zijn ervaringen binnen de gezondheidszorg besloot Daan geneeskunde te gaan studeren. Hij behaalde zijn colloquium doctum aan de Universiteit van Amsterdam, werd helaas uitgeloot voor Nederland, maar werd wel toegelaten aan de Universiteit van Antwerpen.

Na een half jaar bleek dat Daan toch nog een deel van zijn crisis niet goed doorgemaakt had, waarna hij na een psychose wederom werd opgenomen in de Lievegoedkliniek. Ook deze keer was de samenwerking met Marko van Gerven zo effectief dat hij na 12 weken zijn leven weer kon hervatten.

Op advies van Marko van Gerven besloot hij een tijd met zijn handen te gaan werken en zo kwam Daan op de Bataviawerf in Lelystad terecht, waar hij zich twee jaar met eikenhout uiteenzette en vooral ook veel aan zichzelf timmerde.

Vervolgens kwam Daan via een uitzendbureau bij een farmaceutisch productiebedrijf terecht in Diemen, waar hij na een jaar gevraagd werd om Arbo-, Milieu- en Veiligheidscoördinator te worden. Daarnaast werd hij ook voorzitter van de nationale OR van het internationale chemieconcern waar dit bedrijf toe behoorde. Na vier jaar stelde hij voor zijn functie op te heffen door de verantwoordelijkheden te implementeren in de lijn.

Daan nam afscheid van het bedrijf en startte in 2004 zijn eigen onderneming; Schieman Projectbureau, loopbaanadvies, teambuilding en organisatieadvies.

Vandaaruit richtte hij in 2006 Mijn-Werk bv op Organisatie- en Sociaal/ Maatschappelijk procesontwikkelaar (ontwerp-advies-regie-training-coaching) binnen de domeinen zorg & welzijn, onderwijs, arbeidsmarkt en (sociaal) ondernemerschap: "Mijn-Werk creëert ruimte voor ontwikkeling, welk facet maakt jou(w) briljant?"

Daan Schieman is in 2006 getrouwd. Hij heeft twee dochters van 4 en 8 jaar.

 

 

In het nieuwste tijdschrift

 

In het nieuwste tijdschrift is onder meer uitgebreid aandacht voor:

  • Supplementen: wel of niet nodig?

  • Voeding en gezondheid

 

Word Vriend en ontvang dit digitale tijdschrift gratis.

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Hoe kwam Paul de Leeuw van zijn depressie af?

Video Paul de Leeuw over depressie

Bekijk de video

Hoe Marisca van haar depressie genas 

Een serie van drie video's met haar verhaal en veel concrete tips van zorgverleners

Webinar depressie

Bekijk de video's

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (vier keer per jaar) en geregeld nieuwsflitsen.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).