Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van aambeien met natuurgeneeskunde

Wat kunt u zelf doen?

Zorg voor vezelrijke voeding (groenten) en het drinken van voldoende water. Als voeding en drinken alleen niet voldoende zijn, dan kunt u de voeding aanvullen met psylliumvezels en/of vers vermalen lijnzaad (ca. 1 eetlepel per dag). De conditie van de bloedvaten kunt u ondersteunen met flavonoiden of  vitamine C.

Regelmatig insmeren met aloe vera gel kan lokaal (rond de anus) verlichting geven.

Wat kan natuurgeneeskunde doen bij behandeling van aambeien?

Binnen de natuurgeneeskunde kijkt men naar het totale plaatje. Zijn er naast de aambeien nog andere symptomen, klachten of ziektebeelden? Aambeien zijn een uitstulping van bloedvaten. We willen weten waardoor de conditie van de bloedvaten zodanig is, dat er uitstulping plaatvindt. Als we de oorzaak weten, behandelen we zoveel mogelijk op de oorzaak.

Dit zal altijd een combinatie zijn van het aanpassen van leefstijlfactoren (zoals voeding, beweging en slaappatroon voor herstel) en een aanvulling met natuurlijke interventies (zoals kruiden, supplementen, bioresonantie). Het behandelplan is maatwerk en persoonlijk, dit zal daarom per persoon verschillen.

 

Bronnen

MacKay D. Hemorrhoids and varicose veins: a review of treatment options. Altern Med Rev 2001; 6(2): 125-40. 

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij aambeien:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).