Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van aambeien met homeopathie

Wat kunt u zelf doen?

U kunt de klachten van aambeien proberen te verlichten met zalf waar hamamelis (toverhazelaar) en/of aesculus hippocastanum (paardenkastanje) aan toegevoegd is.

Via uw drogist of apotheek kunt u daar meer informatie over krijgen.

Wat kan homeopathie doen bij behandeling van aambeien?

Homeopathie kan helpen de oorzaak van de aambeien op te lossen. Een homeopathisch arts of therapeut zal samen met u op zoek gaan naar het achterliggende probleem waardoor de aambeien zijn ontstaan. Dat kan op lichamelijk gebied liggen (voeding, verstoorde darmwerking, beweging), maar ook emoties kunnen daarbij een rol spelen.

Uiteindelijk gaat het om het vinden van een geneesmiddel dat zo goed mogelijk bij u past, waardoor niet alleen de aambeien verdwijnen of de klachten verminderen maar ook de algehele conditie en het gevoel van welbevinden verbeteren.

Er zijn geen placebo-gecontroleerde onderzoeken gedaan naar de werking van homeopathie bij aambeien. Wel is er veel positieve ervaring bij homeopathische (huis-)artsen. Geneesmiddelen die vaak met succes zijn voorgeschreven bij aambeien zijn bijvoorbeeld:

 • Aesculus (paardenkastanje)
 • Arsenicum album (arseen)
 • Baryta carbonica (bariumcarbonaat)
 • Calcarea carbonica (Calcium carbonicum)
 • Lachesis mutans (bosmeesterslang)
 • Lycopodium (wolfsklauw)
 • Muriaticum acidum (chloorzuur)
 • Nux vomica (braaknoot)
 • Phosphorus (fosfor)
 • Sepia (sepia)
 • Sulphur (zwavel)

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij aambeien:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).