Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip 1: Natuurlijke antibiotica

Natuurlijke antibiotica

Tip 1: Natuurlijke antibiotica

Zelf antibiotica maken met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Natuurlijke antibiotica

Antibiotica zoals penicilline zijn waarschijnlijk de meest voorgeschreven medicijnen wereldwijd. Het is algemeen bekend dat antibiotica te pas en te onpas werden/worden voorgeschreven. Geen wonder dat ze niet nu meer altijd werken zoals wij willen. Bovendien is elke antibioticakuur een regelrechte aanslag op je darmmicrobioom.

Vermijden dus die kuren - zeker bij lichtere ontstekingen - en maak voortaan je eigen natuurlijke antibiotica door een greep te doen in de koelkast en je keukenkastjes. Gember, kurkuma, knoflook, ui, rode peper, (rauwe) honing, kaneel, kokosolie, cayennepeper, oregano, kruidnagel, appelazijn, mierikswortel … ze hebben allemaal een eigen specifieke geneeskrachtige werking. Met deze producten kun je bacteriën, parasieten en schimmels te lijf, ontstekingen remmen, en … ze laten de goede darmbacteriën met rust.

Een recept voor 'Vuurcider' van Rosemary Gladstar, de 'kruidengrootmoeder' van de Verenigde Staten, fijn bij verkoudheid en griep: (kijk op Youtube)

  • Ingrediënten: ½ ui (Allium cepa), een even groot stuk verse mierikswortel (Armoracia rusticana/Cochlearia armoracia), een even grote hoeveelheid verse knoflook (Allium sativum), een ½ zo groot stuk verse gemberwortel (Zingiber officinalis), 1 kleine verse Spaanse peper of ¼ theelepel gedroogde cayennepeper (Capsicum anuum), appelcider-azijn en honing naar smaak.
  • Snijd de ingrediënten in kleine stukjes en doe ze in een pot. Vul de pot met appelcider-azijn, zodat alle ingrediënten onder staan en sluit goed af. Goed schudden en vervolgens 4-6 weken op kamertemperatuur laten staan. Daarna de azijn zeven en honing naar smaak eraan toevoegen. Op een koele plaats is deze 'fire cider' maandenlang houdbaar. Als je er na een uur aan ruikt - voel je al hoe het werkt!
  • Gebruik: neem elk uur een ½ - 1 theelepel.
     

Meer lezen over natuurlijke antibiotica:
Energieke vrouwenacademie: 10 natuurlijke antibiotica uit je keukenkastje
Gezondheid en Voeding: 10 meest krachtige natuurlijke antibiotica
Mens en Gezondheid: Natuurlijke antibiotica

 

Er komt een jaar lang elke zondag een tip bij. Lees hier alle tips vanaf januari.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (vier keer per jaar) en geregeld nieuwsflitsen.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).