Voor zover mij bekend het eerste kookboek over teff, een oeroude graansoort die alleen bekend is bij mensen die glutenvrij moeten (of willen) eten en bij duursporters die er ook baat bij hebben.
Auteur Angela kampte jaren met chronische klachten en kwam zelfs in een rolstoel terecht. Toen bleek dat teff (nota bene een gewas dat zij zelf al 15 jaar verbouwt!) de oplossing was. “Na drie maanden teff eten ging de rolstoel eruit, kon ik met 13 medicijnen stoppen en viel ik 20 kilo af”.
Samen met voedingscoach Inge experimenteerde ze er op los en zo kwam dit kookboek tot stand. Ziet er aantrekkelijk uit en niet te moeilijk om te koken. Met pollepeltjes wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven.
Klein puntje zijn ze vergeten: nergens wordt vermeld hoeveel monden het voedt (waardoor uw recensent twee dagen met de pizza deed).
Recensie door Hetty van Doorn
Besproken boek:
Inge Out-Hoiting & Angela Dijksterhuis-Schnieders, Teffilicious
teffvolkoren.nl