Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken over spontane genezing

WNG-uil

Boeken over spontane genezing

Geschreven door Hetty van Doorn
 
Anita Moorjani, Dying to be me. Uitgeverij Hayhouse - Vertaald te koop als: Ik moest doodgaan om mezelf te genezen. Uitgeverij Mana/Wea, op vele plaatsen te koop en in bibliotheken te leen

Dr. Hans Schilder: Herverbinding. Uitgeverij van Wijnen.

Deze twee boeken hebben veel gemeen: beide gaan over ‘onverklaarbare spontane genezing’ van levensbedreigende ziektes. Een onderwerp waar de medische wetenschap met een grote boog omheen lijkt te gaan. Decennia geleden waren schrijvers als LeShan, Siegel en Simonton hier al mee bezig, hetgeen ze de titel “orenmaffia” opleverde bij mensen die – ook omdat ze hier niet mee om konden gaan – de conclusies omkeerden: als je jezelf beter kan ‘denken’ dan is het dus ook je eigen schuld dat je ziek werd. “Alles zit tussen de oren”. Blijkbaar is het te bedreigend: dit soort ervaringen zaaien immers twijfel over het fundament van de hele medische wetenschap.

Al weer 22 jaar geleden promoveerde Hans Schilder op een onderzoek naar spontane regressie bij kanker. Dit vormde de basis voor de “psycho-oncologie”. Behalve een paar artikelen heeft dit in de wetenschap weinig losgemaakt. Het proefschrift is hier te lezen.
In 2014 schreef Schilder het toegankelijke boek “Herverbinding” waarin hij een aantal van de onderzochte gevallen beschrijft en verklaart.

Het verhaal van Anita Moorjani is ongetwijfeld het meest spectaculaire voorbeeld van spontane genezing. Zij was letterlijk aan het sterven aan kanker, in coma en haar organen gaven het een voor een op, toen zij een Bijna Dood Ervaring (BDE) kreeg. Tijdens die BDE werd zij genezen en ze kwam tot verbijstering van de familie en artsen langzaam weer bij en haar lichaam begon zich te herstellen. Dit gebeurde in 2006 en ze is tot op de dag van vandaag gezond. (Ja, ik had ook moeite om dit verhaal te geloven dus ik heb het gecheckt bij onze eigen wereldwijde expert op BDE gebied Pim van Lommel en die verzekerde mij dat het hele medisch dossier is gecheckt door onderzoekers en het blijkt allemaal volledig onderbouwd!) Google haar naam en overal zijn verhalen en films te zien over haar en haar huidige werk: het verspreiden van de inzichten die zij kreeg.

Beide boeken zullen de lezer, zowel gezonde als zieke, aan het denken zetten en wellicht aansporen om anders in het leven te staan. Beide zijn niet nieuw, maar waren tot nu toe aan mijn aandacht ontsnapt (hoewel het onderwerp mijn speciale interesse heeft). Daarom wil ik ze onze lezers niet onthouden.

Labels

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Vrienden van integrale gezondheidszorg 

streven naar:

  • het bevorderen van betrouwbare, hoogwaardige integrale zorg voor iedereen die dat wil;
  • de erkenning van integrale zorg als onmisbaar element van een gezonde en vitale samenleving;
  • het beschikbaar maken van betrouwbare informatie over integrale zorg voor iedereen.

Voor minimaal € 10 per jaar wordt u Vriend en ontvangt u een digitaal tijdschrift met betrouwbare achtergrondinformatie over integrale gezondheidszorg (ca vier keer per jaar) en af en toe korte nieuwsbrieven.

Wilt u zich aanmelden om Vriend te worden? Vul dan uw gegevens in.

Lees meer

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).