Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van reumatoïde artritis met homeopathie

Wat kunt u zelf doen?

Reumatoïde artritis is niet geschikt voor homeopathische zelfmedicatie.

Wat kan homeopathie doen bij behandeling van reumatoïde artritis?

Er komen steeds meer positieve resultaten bij de behandeling van mensen met reumatoïde artritis met individueel gekozen homeopathische geneesmiddelen. Sinds de ontdekking van een nieuwe groep geneesmiddelen, de Lanthaniden, is er meer kennis en ervaring gekomen om mensen met reumatoïde artritis homeopathisch te behandelen. Ook geneesmiddelen die gemaakt zijn van bepaalde plantenfamilies en van bepaalde dierlijke producten blijken te kunnen passen. Vóór die tijd was er weinig succes bij de behandeling van deze auto-immuunziekte. Hoewel er mogelijkheden bestaan gezien de positieve resultaten, is het aantal mensen met reumatoïde artritis dat genezen is met homeopathie nog klein. Er bestaat wel goed en positief onderzoek naar de behandeling van fibromyalgie (‘spierreuma’) en een goede observational study die in Frankrijk is verricht waaruit blijkt dat de homeopathische behandeling van ‘musculoskeletal disorders’ (klachten van spieren en botten) net zo goed werkt als de reguliere behandeling, terwijl er maar de helft aan ontstekingsremmende middelen werd gebruikt. Maar naar reumatoïde artritis specifiek is nog onvoldoende onderzoek gedaan.

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij reumatoïde artritis:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).