Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van reumatoïde artritis met acupunctuur

Wat kan acupunctuur (tcm) doen bij behandeling van reumatoïde artritis?

Acupunctuur kan de pijn in uw gewrichten verlichten. Ook het gevoel van stijfheid kan verbeteren. Acupunctuur werkt anders dan het nemen van een pijnstiller. De kracht van de acupunctuur bouwt zich op, dat wil zeggen dat er een aantal behandelingen nodig is om een goed resultaat te krijgen.

Hoeveel behandelingen u nodigt hebt, verschilt per persoon. Hoe langer de klacht er is, hoe meer tijd we vaak nodig hebben om de klachten te behandelen. Na een serie behandelingen merkt u dat de pijn minder wordt. Het is van belang om op regelmatige basis door te gaan met de acupunctuur.

Bronnen

Lee H, et al. Acupuncture for symptom management of rheumatoid arthritis: a pilot study. Clinical Rheumatology 2008;27:641-645.

Sato M et al. Therapeutic effects of acupuncture in patients with rheumatoid arthritis: a prospective study using (18)F-FDG-PET. Annals of Nuclear Medicine 2009;23:311-316.

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij reumatoïde artritis:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).