Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van otitis media met homeopathie

Wat kunt u zelf doen?

Bij een acute middenoorontsteking zijn er enkele in de praktijk beproefde homeopathische geneesmiddelen die kunnen helpen – ook in de eerste dagen – zowel om de pijnklachten weg te nemen als om in het geheel sneller beter te worden. Om een goede keuze te maken, kunt u het beste contact opnemen met een homeopathisch (huis)arts of therapeut bij u in de buurt.

 

Wat kan homeopathie doen bij behandeling van middenoorontsteking?

Als de oorontsteking vaker voorkomt of chronisch is geworden, is het verstandig om bij een homeopathisch arts of therapeut een afspraak te maken om een ‘constitutiemiddel’ te laten uitzoeken dat zo goed mogelijk past bij de hele persoon. Zo’n  constitutiemiddel kan helpen de weerstand te verhogen en het hele gestel (lichaam én geest) beter in balans te brengen.

Er zijn verschillende wetenschappelijke artikelen die de effectiviteit van homeopathie bij middenoorontstekingen bevestigen, waaronder een review uit 2016.

Referenties

Marom et al. (2016) CAM treatment options for otitis media. Medicine ! Volume 95, Number 6, February 2016 (Systematic Review)

Szőke et al., (2016) Integrative versus Conventional Therapy of Chronic Otitis Media with Effusion and Adenoid Hypertrophy in Children: A Prospective Observational Study. Forsch Komplementmed 2016;23:231–239

Jacobs J, Springer DA, Crothers D (2001). Homeopathic treatment of acute otitis media in children: a preliminary randomized placebo-controlled trial. Pediatric Infectious Disease Journal; 20:177–183.

Achtergrondinformatie

Literatuur in pdf

Auteur en titel Uitgever PDF

Acute bovenste luchtweg- en oorklachten; enkele onderzoeken toegelicht. Door F. Kusse

n.v.t.

Marom et al. (2016) CAM treatment options for otitis media

Medicine ! Volume 95, Number 6, February 2016 (Systematic Review)

Szőke et al., (2016) Integrative versus Conventional Therapy of Chronic Otitis Media with Effusion and Adenoid Hypertrophy in Children: A Prospective Observational Study

Forsch Komplementmed 2016;23:231–239

Verschillende geneeswijzen bij middenoorontsteking:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).