Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling van blaasontsteking met homeopathie

Wat kunt u zelf doen?

Een blaasontsteking is niet geschikt voor homeopathische zelfmedicatie.

Wat kan homeopathie doen bij behandeling van blaasontsteking?

Hier worden de mogelijkheden beschreven van homeopathische geneeskunde bij ongecompliceerde urineweginfecties bij gezonde, niet-zwangere vrouwen vanaf twaalf jaar. 
Urineweginfecties bij mannen, kinderen tot twaalf jaar en risicogroepen vragen nader onderzoek door de huisarts of specialist. Mocht er uit dat onderzoek geen dwingende reden tot andere medicatie, zoals antibiotica, voortkomen dan kunnen ook zij baat hebben bij een homeopathische behandeling. 

Een eenmalige, ‘acute’ infectie kan goed behandeld worden door een (huis)arts met enige homeopathische kennis. Het ziektebeeld kan al aanwijzingen geven voor het passende middel.  Ook een mogelijke aanleiding of prikkel kan een belangrijke aanwijzing vormen voor een bepaald geneesmiddel.

Een terugkerende of chronische blaasontsteking vraagt meer kennis. Daarbij moet niet alleen worden gekeken naar de klachten die samenhangen met de blaasontsteking en de mogelijke aanleiding, maar ook naar de gehele gesteldheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ook de familiegeschiedenis kan een sleutel bevatten.

Er zijn nog geen gecontroleerde onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden van homeopathie bij blaasontstekingen. Er is echter wel veel ervaring door duizenden artsen over de hele wereld. Veel van deze ervaringen zijn in casuïstiek (beschreven ziektegevallen) vastgelegd in homeopathische tijdschriften. Met deze positieve ervaringen is de werking van ruim honderdvijftig homeopathische geneesmiddelen bevestigd.

Infecties met een duidelijke oorzaak

Als er een duidelijke oorzaak of aanleiding is voor een infectie, is deze vaak gemakkelijk te behandelen door een (huis)arts met enige homeopathische kennis.

Voorbeelden zijn (klachten van) een blaasontsteking:

  • na een fysiek trauma: Arnica montana (valkruid)
  • door afkoeling of kou: Dulcamara (bitterzoet)
  • na katheterisatie: Staphisagria (ridderspoor oftewel delphinium)
  • na gemeenschap: Staphisagria

Een middel waar wij regelmatig succes mee zien, is Colibacillinum. Dit is een homeopathisch geneesmiddel dat gemaakt is van een kweek van E. Coli, de bacterie die meestal de infectie veroorzaakt.

Achtergrondinformatie

Verschillende geneeswijzen bij blaasontsteking:

Liever iemand spreken?

Wilt u liever telefonisch een persoonlijk advies krijgen? De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt al 25 jaar om een veilige en zinvolle alternatieve/complementaire aanpak van gezondheidsproblemen te vinden. De Infolijn helpt zoeken naar een voor u geschikte geneeswijze en helpt zoeken naar een behandelaar in de buurt.

De basis is er ...

maar er is nog veel te doen!

Geregeld worden nieuwe artikelen toegevoegd aan deze website; zowel het kenniscentrum op deze website als de database groeien gestaag. Dat gebeurt heel zorgvuldig, zodat u kunt vertrouwen op de informatie die u hier vindt. Alle teksten worden geschreven en gecontroleerd door een team van professionals. In de database komen allereerst de meest voorkomende aandoeningen. Het kenniscentrum richt zich voor een belangrijk deel op 'wat u zelf kunt doen'.

Wilt u helpen? We zoeken complementair werkende zorgverleners die teksten willen schrijven en/of controleren. 
Contact opnemen met de redactie.

Word gratis lid

Geef de integrale gezondheidszorg in Nederland een sterke positie
en laat zien hoe groot de integrale beweging is.

Geef u op en ontvang geregeld de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend (vanaf € 10)
en versterk de integrale gezondheidszorg!

 

Nu aanmelden

 

Mede mogelijk gemaakt door

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende  tijdschriften en bedrijven. Zij hebben geen invloed op de inhoud van de verstrekte informatie.

Logo Medisch Dossier Logo Hahnemann apotheek

 Logo Roode Roos

Zoek een behandelaar

Op de websites van de artsenverenigingen kunt u zoeken naar een behandelaar bij u in de buurt.

AVIG: Zoek een integraal werkende arts (o.a. medische acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathische geneeskunde, tandartsen, niet-toxische tumortherapie)

Bel de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor een persoonlijk advies (088-2424240 alle werkdagen en maandagavond open, normale telefoonkosten).